Регионални

ОБЩИНА РАЗЛОГ БЕ ДОМАКИН НА ЧЕТВЪРТА РАБОТНА СРЕЩА МЕЖДУ ПАРТНЬОРИТЕ ПО ПРОЕКТ “КЛЪСТЕРИ ЗА ИНОВАЦИИ В АГРО-ПРОДУКТИТЕ” – AGROLABS

новини от разлог

Община Разлог бе домакин на четвърта работна среща по проект „Клъстери за иновации в агропродуктите“ с акроним “Agrolabs”, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР) и национално съфинансиране чрез Програмата за транснационално сътрудничество „Балкани – Средиземно море 2014-2020“.

Кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев коментира важността на проекта и подчерта голямата отговорност за обединяване и създаване на клъстер на  селскостопански производители и преработватели от Благоевградска област.Клъстери

По време на работната среща всеки партньор сподели напредъка, който има в изпълнение на дейностите и готовността за създаване на клъстер. Това е и целта на проекта – чрез създаване на клъстери, да се насърчи производството и разпространението на иновативни агрохранителни продукти в Гърция, Кипър, България и Албания, като се подпомагат малки и средни предприятия и производителите в своите проекти за развитие  и създаване на нови пазари за своите продукти.

 

Проектът „Клъстери за иновации в агропродуктите” обединява осем партньора от четири страни – Гърция, Кипър, България и Албания и е насочен към регионите от Централна Македония в Гърция (Иматея), Кипър (Lemesos), България (Благоевград-Разлог) и Албания (Fier).

 

 

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар