Регионални

ОБЩИНА ДУПНИЦА ЗАКУПИ ДИСТАНЦИОННИ ТЕРМОМЕТРИ ВЪВ ВРЪЗКА С КОРОНАВИРУСА

Със заповед на кмета на Община Дупница инж.Методи Чимев бяха закупени за всички детски градини и техните филиали дистанционни термометри. Получаваните постоянни предписания в условията на епидемично разпространение на вирусите, от Общината предприемат още по-засилени мерки за противодействие и превенция.
“Термометрите са вече доставени и ще бъдат до няколко часа раздадени, за да бъде засилен сутрешният филтър на прием. Инструкциите са да измерват с тях температурата на децата при влизането. Няма да бъдат допускани деца, които имат дори и най-малките симптоми за настинка или грип, така че нека и родителите да проявяват разбиране. Осигурените термометри са достатъчно за всички входове на детските градини и техните филиали. До детските заведения няма да бъдат допускани никакви външни лица”, обясни инж. Чимев.

Детските градини и всички общински предприятия и сгради с обществено ползване са заредени с достатъчно количества хигиенни и дезинфектиращи материали, препарати и антибактериални течности. “Дезинфекцията не е спирала и се извършва повече от 2 седмици. Но след като вече има случаи на коронавирус в България, трябва да засилим превенцията. Предвид ситуацията с трудното осигуряване на препарати от директорите, сме предприели ние необходимите действия да ги осигурим и го направихме. Автогара, ГУМ, Спортна зала, кухните за хранене, административна сграда, детски градини… всичко е подсигурено. Подготвяме писма до големите вериги в Дупница, както и до по-големите работодатели с подробно описание за дезинфекционните мероприятия в обектите им в условия на епидемично разпространение на коронавируса. Автобусите от градския транспорт по линиите 5 и 5А се дезинфектират абсолютно след всеки курс. Надявам се, че и фирмите от градския и междуградския транспорт ще предприемат същите действия”, допълни кметът.

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар