Регионални

Община Дупница забранява лепенето на листовки по стълбове,дървета ,и контейнеи

новини Дупница

Община Дупница предприема крайна мярка по решаване проблема с безразборното лепене на рекламни материали по общински места и собственост. Исковете за увреждане на общинско имущество и причинени вреди ще бъдат заведени на основание ЗЗД (Закон за задълженията и договорите) на всички установени нарушители. Първите три, на които ще бъдат заведени са фирми за бързи кредити.
Почти няма седмица, без даден квартал или улица да е осъмнал със стотици разлепени лепенки, много от които са върху уличните знаци и на практика създават предпоставки за ПТП-та. Другите любими места за “реклама” са кофите и контейнерите за боклук, които също са общинска собственост, за разлика от електрически стълбове и ел.табла, които са собственост на ЧЕЗ. Поредната “рекламна кампания” бе установена този уикенд и в крайна сметка от Община Дупница предприемат крайната мярка.
Само за месеците юни, юли до 9 август, Контролното звено към Община Дупница е съставило 17 фиша на такива фирми, чийто “рекламни лица” са установявани на място да лепят, а санкциите са от 20 до 50 лева. Отделно от тях, има стартирала процедура по връчване на 4 акта за подобно деяние (от 100 до 400 лв).
Важно е да се уточни, че само в случай на установени на място хора, които лепят на забранени места, могат да се налагат санкции от “Контролното звено” и затова, жителите могат да сигнализират на тел. 0701 5 92 59 или 0879 523 474, щом забележат такива “емисари”.
Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *