Регионални

Община Гоце Делчев ще се включи в инициативата „Часът на Земята”

Община Гоце Делчев ще се включи в инициативата „Часът на Земята”

 Община Гоце Делчев ще се включи за поредна година в инициативата „Часът на Земята”. Тазгодишното издание на една от най-мащабните акции на природозащитната организация WWF „Часът на Земята”, ще се състои на 30 март, събота, във времето от 20.30 ч. до 21.30 ч. Темата на кампанията е същото като миналогодишното – «Свържи се с природата», а неин фокус  е опазването на биоразнообразието.

По време на „Часът на Земята”, хора от целия свят символично угасяват осветлението в домовете си за един час. През този час знакови сгради също притъмняват, а по този начин се отправя призив за по-устойчиво бъдеще.

„Часът на Земята” се провежда за първи път през 2007 г. в Австралия, а в България – през 2009 г., като всяка изминала година привържениците на инициативата стават все повече.

Община Гоце Делчев и тази година ще се присъедини към инициативата «Часът на Земята», като във времето от 20.30 до 21.30 часа на 30 март 2019 година, ще угасне осветлението на знакови сгради в централната част на града.

Призоваваме жителите на общината да подкрепят инициативата и да изключат осветлението на домовете си за един час – „Часът на Земята”, на 30 март /събота/ от 20.30 до 21.30 часа.

 

 

 

Повече информация може да намерите на сайта: http://www.wwf.bg/

 

 

 

 

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *