Регионални

Община Благоевград започва обезпаразитяването на зелените площи

Започва третиране срещу кърлежи и комари в Благоевград

Община Благоевград започва дезакаризацията на зелените площи, както в централна градска част, така и по кварталите в града. Обезпаразитяването се извършва ежегодно по предварително изготвен график три пъти в годината. Третирането със специални препарати, които не са опасни за здравето на хората, се прави в района на училища, социални домове, детски заведения и най-посещаваните тревни площи в града.
Целта е да се ограничи развитието на кърлежи и комари. Пръскането срещу паразити за предотвратяване на разпространението на инфекциозни заболявания ще се извършва от петък /19 април / до неделя /21 април/, като при необходимост ще при необходимост дейностите може да продължат и в понеделник. въжен парк -Бачиново
Пръскането ще се извършва в нощните и ранни часове на денонощието. Биоцидният препарат, с който ще се извърши третирането е „БАНДИТ 10 ЕВ“. Лаврицидната обработка срещу комари ще бъде „ДИМИЛИН 2 ТБ“ , имагоцидна обработка с “ЦИТРОЛ 10/4 УЛВ“.
На местата, които ще се пръска, ще бъдат поставени указателни табели, потвърждаващи третирането с точено фиксирани дата и час за обозначаване на карантинния срок. Уведомени са всички директори на учебни заведения, социални домове и детски градини. Третирането ще се извърши съгласно графика, приложен по-долу:

 

 

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *