Регионални

Община Банско с бюджет от близо 26 милиона лева

25 782 000 лева е макрорамката на бюджета на община Банско за 2019 година.
Приоритетите в него са инфраструктура, образование, социална дейност и култура. С 20 % са увеличени средствата, предвидени по параграф „Образование”, с 16 % е увеличението за социалните дейности и услуги.
Почти половината от средствата, заложени в бюджета – 11 611 100 лева или 45%, ще бъдат осигурени от собствени приходи. Защо го подчертавам? Защото трябва да си дадем сметка, че благосъстоянието ни зависи предимно от нас и нашите усилия. Големият дял собствени средства в бюджетната рамка говори, че при добре свършена административна работа, при събрани данъци, могат да се разпределят повече средства за развитието на общината. Стремим се да намерим баланс, като се стараем да запазваме ниски нива на данъците, да поддържаме устойчиво ниво на бюджетните приходи при запазване на тежестта на данъчното облагане.Снимка на Георги Икономов.
Инвестиционна програма на Банско за 2019 година е близо 7 000 000 лева. Със средствата ще продължим да обновяваме търговската улица „Пирин” в участъка между улиците „Отец Паисий” и „П. Р. Славейков”. Ще се изгради Околовръстен път в продължение на съществуващата ул. „Найден Геров”, целящ да намали градския трафик. Ще се ремонтират редица улици в Банско и останалите населени места. Ще бъде продължена корекцията на подпорните стени на река Глазне, а Градския парк също ще бъде с нова и по-атрактивна визия. До края на годината ще имаме също и нова детска градина.Снимка на Георги Икономов.
Ще продължим да насочваме средства за провеждането на над 9 летни музикални фестивала. Отделили сме и финансиране, за да се завърши изографисването на Северната стена на храма „Св. Троица”.
Благодаря на Общинския съвет, че прие най-важната финансова рамка, по която местната администрация ще работи. Пожелавам и на тях, и на себе си ползотворна година, в която да реализираме планираното.

Facebook

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *