МестаОбщество

Обмяна на опит и добри практики в Трето ОУ „Братя Миладинови“, гр. Гоце Делчев

Обмяна на опит и добри практики в Трето ОУ „Братя Миладинови“, гр. Гоце Делчев

В поредни два дни (17-18 октомври 2019 г.) учители и ученици от Трето ОУ и Основно училище „Дядо Иван Арабаджията“, с. Царацово – област Пловдив, обмениха опит и добри практики.

Добрата среща и проведените мероприятия бяха първата стъпка по реализиране на дейностите по спечеления от училищата проект „Иновации в действие“.

През първия ден от посещението гостите на гоцеделчевското училище се насладиха на красотата на град Гоце Делчев и се запознаха с иновацията „Мисловни карти“.

Предвидените два иновативни урока на 18 октомври 2019 г., преминаха изключително добре.

Първият организиран урок бе интердисциплинарен на тема: „Боговете на Древна Гърция“, който бе проведен от г-жа Стоева – учител по изобразително изкуство и г-н Халачев – учител по български език и литература. Урокът се състоя в V Б клас – иновативна паралелка.Трето ОУ3

Участниците в урока и гостите изработиха мисловни карти по темата, а в края на часа бе аранжирана изложба с готовите карти. Изненада за учениците и учителите бе представения авторски лирически текст от учителя по български език и литература, с цел по-различен начин за обобщаване на учебния материал. Впечатление направи красивия снимков материал на древногръцки скулптури на божества, представен от учителя по изобразително изкуство.

Главният учител – г-жа Пиргова, представи иновативен урок по човекът и обществото на тема: „Равнина и низина“ със своите ученици от трети клас – също иновативна паралелка.

Учениците много бързо научиха своя нов урок по учебния предмет, за което спомогнаха нагледните материали и презентация, които г-жа Пиргова представи.

Срещите между двете училища бяха ползотворни и приятни. Учителите си обещаха и организирането на други бъдещи срещи.

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *