Регионални

Нова сграда в ДГ „Вечерница“ ще посреща децата на Благоевград.

новини Благоевград

 Поредна церемония „първа копка“ бе направена днес в Благоевград. Камбитов постави началото на СМР дейностите на обект „Нова сграда към ДГ № 8 „Вечерница“, преместване и ремонт на детски площадки и изграждане на един брой нова детска площадка“, по проект „Обновяване и модернизация на образователната инфраструктура в Благоевград“.  „Това е поредната първа копка по европейски проект,който  реализира Община Благоевград. Стойността на обекта е около 1 100 000 лева. Искам да подчертая, че проекта е с  Национално финансиране, което означава, че сумата е от Националния бюджет и Община Благоевград не дава средства. Близо 4 милиона е проекта, заедно с модернизация и обновяване на 3 ОУ, 5 СУ, както и залата и сградата на НХГ „Св.св.Кирил и Методий“. Имаме намерение до септември месец детската градина да бъде готова. Постарали сме се сградата да бъде модерна, съвременна, да отговаря на съвременните изисквания. Ще изградим и нови детски площадки,   пространство,  по-добро и по-хубаво за децата. Проектът е много труден за изпълнение, но вярвам, че изпълнителите ще се справят. На добър час и успех!“.Първа копка

По време на церемонията присъстваха още заместник- кметовете Иво Николов, Христина Шопова, Зорница Кралева и инж. Емилия Тунева, доц.д-р Валентин Василев- обществен посредник в Община Благоевград, екипът по проекта, представители на общинска администрация,представители на детското заведение.

В края на церемонията за първа копка децата от подготвителните групи на ДГ №8 „Вечерница“ представиха мажоретен танц, като показаха много талант, усърдие и синхрон.

Непосредствено преди официалната церемония „първа копка“, в зала №5 на общинска администрация бе дадена и встъпителна пресконференция, по време на която бяха разяснени подробности по проекта.

Стойността на проекта е 3 923 211.00 лв. , а срокът за изпълнение е 24 месеца и се финансира по приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие”, процедура BG16RFOP001-1.008 „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020 Благоевград”. Той предвижда създаване и осигуряване на модерна, функционална, здравословна, енергийно ефективна и достъпна среда на образователната инфраструктура в Благоевград. Обект на интервенция са три училища – НХГ “Св. св. Кирил и Методий”, Трето ОУ “Димитър Талев” и Пето СУ “Георги Измирлиев”, както и ДГ № 8 “Вечерница”.

 

 

 

 

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *