ОбществоТоп новини

НЕСТАНДАРТЕН ФЕСТИВАЛ ЗА КАУЗИ И ИДЕИ ПРИВЛИЧА ИНТЕРЕСА НА МЛАДЕЖИ

НЕСТАНДАРТЕН ФЕСТИВАЛ ЗА КАУЗИ И ИДЕИ ПРИВЛИЧА ИНТЕРЕСА НА МЛАДЕЖИ

Неправителствени организации и студенти обединяват усилия за различни каузи

Третото издание на Годишния панаир на неправителствените организации в Американския университет в България (АУБ) ще се проведе на 6 ноември от 16 ч. в Студентски център „Америка за България“. Събитието, единствено по рода си в страната, е  своеобразен фестивал на благотворителните идеи и каузи. В него представители на НПО-сектора у нас представят различни инициативи и проекти пред студентите на висшето училище, а възможностите не са свързани само с кариерно развитие, но и с доброволчество. В тазгодишното издание близо 20 НПО-та ще запознаят студентите на АУБ с работата и целите си.

Мисията на Годишния панаир на неправителствените организации е да насърчи комуникацията и сътрудничеството между българския неправителствен сектор и младите хора. Всяка организация ще има възможност за лесен и пряк контакт с всеки заинтересуван от дейността ѝ, както и за интерактивно представяне. Студентите от своя страна ще споделят обратната връзка към НПО-тата и идеите си за подобряване на работата им и, разбира се, ще могат да подкрепят кауза по свой избор.

Участващите организации са с разнообразни сфери на дейност, капацитет и история. Сред тях има такива ангажирани с въпроси като образование, спорт, междукултурен диалог, студентски консултантски услуги или професионално развитие, които са по-близки до младите. Редица НПО-та се занимават с преодоляването на различни социални проблеми – грижи за деца, социална справедливост, трафик на хора и съвременно робство, човешки права, опазване на културното наследство и др.

Сред потвърдилите участие организации са: „Заедно в час“, Българската стартъп асоциация, BEST Foundation, Българска Хънтингтън асоциация, HelpKarma Foundation, Тръст за социална алтернатива, Каритас София, CVS България, Гражданско сдружение „Алцхаймер България“, Фондация за социална промяна и включване, Literate Foundation / “School Miracles” project, PINK Foundation, фондация „Смокиня“, Тук-Там – организация на българите с опит в чужбина, Better Community Club, предприемаческа програма Elevate.

Следете за актуална информация около Годишния панаир на неправителствените организации във Facebook страницата на събитието.

 

 

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *