Общество

Нека помогнем на Коле Пантев от с.Крупник

новини Крупник

 

Всички познавате Коле Пантев, не може да говори и има здравословен проблем по рождение. Сещате се, живее над Стария площад. Досега за него се грижеше майка му, може би и социалните, не знам. Разбрах че майка му е починала и сега той живее сам. Била съм в дома им, там е страшно, но под ръководството на майка им не са гладували.

Тази вечер той е поискал храна от баща ми. Казал е, че има само лютеница. След това татко е отишъл и го е видял да яде сол. Преди това няколко пъти му е носел храна, проверявал е дали яде, оказало се, че не знае какво и кога да консумира. Не знам кой се грижи за този човек, не знам дали има подсигурена социална помощ…

Моята молба към вас е да му закачате, когато се сетите, храна на оградата. Аз съм го правила и беше много щастлив.

Моля ви, ако някой знае повече нека ми каже. Много бих искала да му помогнем с каквото можем като общност. Всеки от нас има много, има всичко, само защото е здрав, но той е като малко дете, което сега е само.

Често си задавам въпроса, защо Бог допуска да се раждат такива хора и да страдат. А после си казвам, че те са проверка, проверка за нашата човечност. За нашите закоравели сърца.

Гергана Вангелова

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *