Общество

Нека помогнем на Коле Пантев от с.Крупник

новини Крупник

 

Всички познавате Коле Пантев, не може да говори и има здравословен проблем по рождение. Сещате се, живее над Стария площад. Досега за него се грижеше майка му, може би и социалните, не знам. Разбрах че майка му е починала и сега той живее сам. Била съм в дома им, там е страшно, но под ръководството на майка им не са гладували.

Тази вечер той е поискал храна от баща ми. Казал е, че има само лютеница. След това татко е отишъл и го е видял да яде сол. Преди това няколко пъти му е носел храна, проверявал е дали яде, оказало се, че не знае какво и кога да консумира. Не знам кой се грижи за този човек, не знам дали има подсигурена социална помощ…

Моята молба към вас е да му закачате, когато се сетите, храна на оградата. Аз съм го правила и беше много щастлив.

Моля ви, ако някой знае повече нека ми каже. Много бих искала да му помогнем с каквото можем като общност. Всеки от нас има много, има всичко, само защото е здрав, но той е като малко дете, което сега е само.

Често си задавам въпроса, защо Бог допуска да се раждат такива хора и да страдат. А после си казвам, че те са проверка, проверка за нашата човечност. За нашите закоравели сърца.

Гергана Вангелова

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар