Спорт

Национално състезание в Банско по приложна електроника

Банско новини

Банско става домакин на Национално състезание

Националното състезание по приложна електроника ще се състои на 11-13 април 2019г. Събитието се организира за осма поредна година от Министерство на образованието и науката, с партньорството на Търговска верига Елимекс, но за първи път то ще се проведе в Банско, под патронажа на кмета на общината Георги Икономов.Тази година в състезанието ще премерят сили участници от 12 професионални гимназии от различни градове в страната пред компетентно жури.

Подготовката в ПГЕЕ  Банско тече с пълна сила. Училището ще участва с два отбора, с ръководител инж. Димитър Денизов, представени от Сиян Питов и Любомира Пчелина – в първа възрастова група. Георги Балев и Мария Колчагова – втора възрастова група, които спечелиха безапелационно всички първи места на Регионалния кръг на състезанието през месец март в Пловдив, изпреварвайки гимназистите от Пловдив, ПГЕЕ Пазарджик, Петрич, Кърджали, Мадан, Хасково и Карлово.

Домакините са подготвили атрактивна демонстрация на роботи и дронове, с цел ранно професионално ориентиране за децата от община Банско. Инж.Антон Анчев от град Бяла,  ще изнесе публична лекция на тема „Най-новите тенденции в  областта на роботиката и мехатрониката“, а преподавателят по физика Теодосий Теодосиев от Казанлък, наричан „златния“ учител на България, ще представи„Технология на моженето“.

 

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *