Регионални

НАПРАВИХА ПЪРВА КОПКА НА МАЩАБНИЯ „СПОРТЕН КОПЛЕКС“ В РАЗЛОГ

новини Разлог

Днес кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев и изпълнителния директор на „Хидроенергийна компания“- АД Иван Чапов направиха „първа копка“ за изграждане на мащабен “Спортен комплекс”, в местността Байова борика, Община Разлог.

На официалната церемония присъстваха: зам. министърът  на младежта и спорта г-н Стоян Андонов, областният управител на Благоевград – г-н Бисер Михайлов,  г-н Валентин Чакъров – председател  на зонален съвет на БФС, г-н Александър Кабзималски – председател на зонален съвет на БФС – Благоевград, д-р Мария Копанарова – председател на Общински съвет – Разлог, кметове на населени места в Община Разлог, спортисти, граждани и гости на града.новини

Негово Високопреосвещенство митрополит Серафим извърши тържествен водосвет за просперитета на новото начинание и за здраве на всички, които ще участват в изграждането му, както и на тези, които ще го ползват в бъдеще.

„Това е историческо събитие в сферата на спортната инфраструктура за община Разлог. Бяха положени много усилия и отделено доста време, за да се стигне до тук.“  – каза пред присъстващите кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев. – „Искам да благодаря на министър-председателят Бойко Борисов и правителството на Република България, че предоставиха този имот безвъзмездно на община Разлог. Това нямаше как да се случи, без помощта на Областния управител на Благоевград – г-н Бисер Михайлов.“ – допълни кмета и изтъкна административната работа на Община Разлог по отношение на придвижване на документалния статут на земята от нива в урбанизирана територия на Спортен комплекс. Инж. Герчев изказа благодарности на екипа на „Хидроенергийна компания“ АД за подготовката на проекта и специално на г-н Иван Чапов за доверието да инвестира именно в спортната инфраструктура на Община Разлог.

От своя страна зам. министърът на младежта и спорта г-н Стоян Андонов си пожела повече кметове като г-н Герчев и повече инвеститори като г-н Чапов. „Всяка инвестиция в спорта е инвестиция в здравето на нацията. Нека след години, когато е открит комплекса винаги да е пълен с деца и млади хора.“ – допълни той.

Изграждането на подобно мащабно съоръжение е от изключителна важност за Община Разлог. То ще даде възможност за провеждане на различни по рода си спортни събития и ще разполага с нужните условия за подготовка не само на български, но и на чуждестранни отбори. По този начин ще бъде надградена съществуващата към момента туристическа инфраструктура.

Община Разлог е вече утвърдена туристическа дестинация с развита хотелска база. Статистиката  отчита ръст от 26% за реализирани нощувки през 2018 г., в сравнение с предходната 2017 г. като 36% от туристите, избрали община Разлог за своята почивка са чужденци. Реализирането на този проект цели повишаване нивото на предлаганата туристическа услуга и привличане на повече туристи.  От своя страна  това ще доведе до разкриване на нови работни места и повишаване на стандарта на живот на местното население.

 

 

 

 

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар