Здраве

Монтират нови пейки в двора на МБАЛ Благоевград

новини Благоевград

В момента се поставят дървени дъски на определени за целта места. Идеята е да бъдат създадени по-добри условия за пациентите на лечебното заведение. Ще бъдат поставени и нови кошчета за отпадъци. На места, където  асфалтът е с нарушена цялост, настилката ще бъде обновена.

При старта на кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“, инициирана от кмета д-р Атанас Камбитов, голяма част от терените около отделенията в болницата бяха почистени. В инициативата активно участваха дамите от Съвет на жените, които ще продължат почистването и следващия уикенд.Благодарение на тяхната креативност, стари автомобилни гуми бяха превърнати в цветни саксии.

Инициативата „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“ продължава и на 13 и 14 април. Жителите могат да се включат, като почистят избран от тях терен, в това число своите дворни места и междублокови пространства. Отново ще бъдат разположени и шатри, на които ще се раздават помощни материали. Те са осигурени от Община Благоевград, Еко Партнърс, Mr. Bricolage и „Метро“. Ð²Ð°Ð½Ð´Ð°Ð»Ð¸-пейки

Раздавателните пунктове ще бъдат при Спортен комплекс „Пирин“ за жителите на кварталите „Еленово“ и „Ален мак“, в кв. „Струмско“ срещу магазин „Стоми“, в кв. „Грамада“ пред бившето „Аско Деница“. Шатрата за кв. „Освобождение“ и кв. „Запад“  ще бъде разположена в двора на бившия  механотехникум.  На площад „Македония“ също ще има разположена шатра. Материалите ще бъдат раздавани от младежи към Детски парламент – Благоевград.

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *