МестаРегионалниТоп новини

МИНИСТЪРА НА ОБРАЗОВАНИЕТО НА ПОСЕЩЕНИЕ В РАЗЛОГ

новини Разлог

МИНИСТЪРЪТ НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА НА ПОСЕЩЕНИЕ В РАЗЛОГ

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев посети Разлог по покана на кмета на община Разлог инж. Красимир Герчев.
Министър Вълчев се срещна и разговаря с директори и учители от всички училища в община Разлог. На срещата присъстваха още: д-р Емил Тончев – народен представител, господин Ивайло Златанов – началник на Регионалното управление на образованието, Благоевград, инж. Венцислав Гъменов – зам.-кмет по социалните дейности. По време на работната среща бяха обсъдени важи въпроси, свързани с образованието, което е приоритет, както на правителството на Република България, така и на община Разлог. През последните години ръководството на общината вложи значителни средства за подобряване на материалната база във всички училища. Следващата стъпка е да се инвестира в новите методи за преподаване. Въвеждането на повече иновации в учебните часове ще подобри качеството на образованието като позволи на учениците да участват в процеса на преподаване и да разберат материала още по-добре.
Министърът посети и Разложката професионална гимназия “Никола Стойчев”. Той разгледа учебната база и се запозна на място с условията, осигурени за пълноценен учебен процес на учениците в гимназията. Министър Вълчев проведе среща с ръководството и учителите на гимназията. Като беше обсъдена възможността за отпускане на допълнителни средства за професионалната гимназия, както и необходимостта от подновяване на училищните автобуси.

Снимка на Община Разлог/ Municipality of Razlog.

 

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *