ОбществоСпортТоп новини

“МЕЧИ КРОС” БЕЛИЦА 20 юли 2019

НОВИНИ БЕЛИЦА

 

На 20 юли 2019 / събота/ от 10:30 ч. в град Белица, разположен в полите на Рила планина ще бъде даден старта на четвъртото издание на Национален „Мечи крос – Белица- 2019“ , организиран от Община Белица, Сдружение с нестопанска цел „Пловдив бяга“, Фондация „Четири лапи“ и читалище „Георги Тодоров 1885“
Участниците ще се състезават на две дистанции 4 км. и 12.7 км. със старт пред сградата на община Белица до Парка за танцуващи мечки .
Първа дистанция от 4 км. е с по-малка денивелация и финишира в м. „ Койчов мост ” в близост до началото на екопътека „Земен Рай” .
Пълната дистанция от 12.7 км., е за опитни бегачи и се изкачва към Парка за мечки . Тя е с финал в най-високата точка на единственото по рода си убежище за мечки у нас. По трасето са предвидени подкрепителни пунктове, а здравословното състояние на бегачите ще бъде следено от медицински лица.
Събитието има състезателен характер в което ще участват мъже и жени. Голямата награда е Купата на кмета /жени и мъже/и на късата дистанция /момче-момиче/. Община Белица е осигурява и медали за 1-во, 2-ро и 3-то място. Сдружение с нестопанска цел „Пловдив бяга“ и Фондация „Четири лапи“ са осигурили материални награди и безплатно посещение на Парка за мечки за всички участници в събитието.
Регистрирайте се за третото издание на “Мечи крос – Белица – 2018” на тел. 07444/2227 от 8.00ч. до 17.00 ч. до 19 юли 2018 г. и на email : gilen200@abv.bg
Всичко това е напълно безплатно и дава възможност на всеки участник да станете част от едно голямо събитие. Награждаването ще започне в 13:00 часа на територията на Парка за мечки.
Организаторите очакват всички любители на спорта, природата, предизвикателствата и на Парка за мечки да се включат в събитието.

Снимка на Maia Padareva.

 

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *