Общество

Международна нощ на прилепите в Благоевград

За пета поредна година Регионален исторически музей – Благоевград ще отбележи Международната нощ на прилепите в Благоевград. По традиция наши партньори са Българска Фондация Биоразнообразие и Федерация за природозащитни сдружения „Зелени Балкани“.

Изненадата тази година ще поднесат новите ни приятели и партньори от Център Алос. Подготвили сме повече от интересна програма, която ще ни върне назад във времето, за да си припомним какво сме правили през изминалите години, ще майсторим „прилепни нещица“ в арт работилничката ни, ще слушаме прилепи с помощта на детектори и ще създаваме „прилепно изкуство“ със светлина.

ПРОГРАМА
18.30 – 19.30 часа „5 години Международна нощ на прилепите в Благоевград“ (презентация и среща с вече пораснали участници в събитията);
19.30 – 20.30 часа „Да си направим нещо прилепско“ – арт работилничка;
20.30 – 21.30 часа „Разходка с прилепи“ – обиколка на кв. „Вароша“ с детектор за прилепи;
20.30 – 22.30 часа Ателие „Рисуване със светлина“ – организирано от Център АЛОС

Ателието „Рисуване със светлина“ е част от образователната програма на Център Алос „Образование чрез изкуство“ – поредица фотографски и артистични ателиета в музеи. Настоящото ателие е част от проект „Сподели историята“, съфинансиран от Общинска фондация „Пловдив 2019“ по отворена покана за проектни предложения към българските градове – кандидати от финалния етап на конкурса за Европейска столица на културата 2019.

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *