РегионалниТоп новини

Международен ден на авиацията и космонавтиката бе отбелязан от ученици в Благоевград

 

Международен ден на авиацията и космонавтиката бе отбелязан във Второ основно училище „Димитър Благоев“ – Благоевград.  Междуинституционалната  публична изява на клубове за занимания по интереси по природни науки се проведе съвместно с  Община Благоевград и XI основно училище „Христо Ботев“. Гостите бяха посрещнати от игривите първокласници на  клуб по народни танци с ръководител Васил Георгиев.

Третокласниците от клуб „Ние и природата“ с ръководител Дафинка Монева изненадаха гостите с атрактивното си облекло и с песни, мултимедийна презентация и табла за рециклирането и за разделното събиране на отпадъците.

Вълнуващо  есе за природата прочетоха учениците от клуб „Културни хоризонти“ с ръководител Димитрина Андонова. Те бяха изработили макети на планетата Земя и на завод за рециклиране.

Първокласниците от клуб „Природата около нас“ с ръководител Мария Бакърджиева представиха своята дейност с природен макет, изложба от рисунки и пролетен венец, изработен от природни материали.

А малките първокласници от клуб „Аз и природата“ с ръководител Сашка Соколова показаха табла с елементи от живата и неживата природа.

Учениците от XI основно училище „Христо Ботев“ разказаха за храните – лекарства и за сензорната бионика.

Участниците в клубовете от двете училища разпалено разказваха помежду си за своите предстоящи проекти за природата. Пожелаваме успех на малките природозащитници!

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар