МестаОбщество

МБАЛ – РАЗЛОГ ПОЛУЧИ ГОЛЯМО ДАРЕНИЕ

МБАЛ – РАЗЛОГ ПОЛУЧИ ГОЛЯМО ДАРЕНИЕ

В изпълнение на приоритетната си по отношение на здравеопазването политика, Община Разлог в лицето на кмета инж. Красимир Герчев и в сътрудничеството и координацията на д-р Мария Копанарова – председател на ОбС – Разлог, се осигури дарение за „МБАЛ-Разлог“ ЕООД. Дарението е от Германия и съдържа 42 броя болнични легла, 6 кушетки, 3 комплекта хирургичен инструментариум, както и 30 броя перфузори, необходими за коректното дозиране на интравенозно приложими медикаменти. Дарението стана възможно благодарение на любезното съдействие на г-жа Николина Ангелкова – министър на туризма и д-р Теофана Принцеса на Саксония.

След приложените мерки за енергийна ефективност и модернизираното оборудване на МБАЛ Разлог, през 2020 година продължава поетапното ремонтиране на отделенията. За настоящата година ОбС – Разлог гласува средства за ремонт на Неврологично отделение. В бюджета на община Разлог е предвидено и закупуване на нов генератор.

„Това е социално значима инвестиция. Чувство за отговорност към обществото. През последните години, Община Разлог активно инвестира в здравеопазването. Това е приоритет на общинската политика. Средствата се използват за подновяване на материалната и техническа база в МБАЛ – Разлог, която дава възможност за качествена медицинска услуга.“ – коментира инж. Красимир Герчев.

Всичко това , както и настоящето обзавеждане и оборудване е част от продължаващата грижа на Община Разлог за лечебното заведение и съответно за здравето на хората от общината.

Снимка на Община Разлог/ Municipality of Razlog.Снимка на Община Разлог/ Municipality of Razlog.
Тагове

Свързани новини

1 коментар

  1. Големо чудене пада- за прьв пьт под купола на цирка, еле за кметовете

Вашият коментар