Регионални

Майски празници на културата в Дупница

                                                                                                                                           сн.БНР
На 17-и май тази година ще бъдат открито 42-ите майски празници на културата в Дупница. По традиция, официално това ще стане вечерта на пл.”Свобода”. Пред дупничани и гостите на града ще бъде представен хитовия концерт-спектакъл “Оскарите в музиката” с участието на Милица Гладнишка, Филип Аврамов и Бургаската филхармония. В дните на празниците ще бъде и премиерата на театралната постановка на ОбДТ “Невена Коканова” – “Майстори” по Рачо Стоянов.watermark
Една от любимките на младото поколение Тита също ще има концерт на пл.Свобода, както и любимката на поколения българи Николина Чакърдъкова и неврокопския танцов ансамбъл. Изложби, конипрожекция, турнир по спортни танци, концерти на самодейните състави също са предвидени в програмата.площад Свобода На 24-и май ще бъде церемонията по награждаването “Учител на годината”. По установена вече традиция, последните 4 дни ще бъде най-големият международен фолклорен фестивал в Югозападна България “Мир на Балканите”, който ще се проведе за 18-и път.
До края на месеца ще бъдат уточнени окончателните дати и часове на събитията заложени в програмата на Община Дупница, тъй като се доуточняват с участниците.
Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *