РегионалниТоп новини

Космически лагер в Турция

Спечели пълна стипендия за Space Camp Turkey 2019 сега!

Две пълни стипендии за участие в международен космически лагер Space Camp Turkey през 2019 ще предоставят Община Гоце Делчев и Център за творческо обучение. За стипендиите могат да кандидатстват ученици на възраст между 9 и 15 години от Община Гоце Делчев, които имат интереси в науката и технологиите, а освен това владеят английски език, тъй като обучението ще се осъществява само на английски. Желаещите за участие трябва да напишат авторско есе или видео есе в срок до 15 април 2019 г. по една от следните теми:

Тема 1: Промени ли НАСА света за 60 години?

Тема 2: Екзопланетите – Нови светове

Тема 3: Изненада! Аз съм извънземно!Космически лагер

Обемът на творбите за конкурса не трябва да надхвърля 400 думи или 5 минути. Кандидатства се онлайн до изтичането на крайния срок – 15 април в 00:00 ч. Резултатите ще бъдат обявени до 19 април 2019 г. Двамата стипендианти ще имат възможност да се обучават в космическия лагер Space Camp Turkey заедно с техни връстници от цял свят.

Конкурсът се провежда в рамките на сформираното през 2018 г. сътрудничество между Община Гоце Делчев и Център за творческо обучение в областта на образованието. Стипендията покрива разходите по 6-дневния престой, храната, таксата за участие и пътуването на децата (без допълнителни дневни пари) и е в размер на 1250 долара.

Желаещите могат да кандидатстват за стипендия на сайта на Space Camp Turkey в България – spacecamp.cct.bg или директно през този линк https://forms.gle/pzw3CvSsEouUiXD96.

За допълнителни въпроси могат да пишат на spacecamp@cct.bg или да се свържат с организаторите на телефон 0882 506 425.

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар