Общество

Константин Икономов е творец с ярко присъствие в културния живот на Банско

новини Банско

Константин Икономов е творец с ярко присъствие в културния живот на Банско. В последното десетилетие той успя да ни впечатли с многобройните изложби на изделия от дърво, с издадените книги, с един великолепен албум с глиптики и десетина богато илюстровани стихосбирки. Вчера отново се насладихме на поезията му в неговата единайста книга “Житница”. Прекрасните изпълнения превърнаха вечерта в истинско удоволствие.
“Поезията на Константин Икономов е с главата във вселенските пространства, но с краката стои здраво на земята…” – пише в послеслова към “Житница” Санде Стойчевски.
Сред гостите бяха кметът на Община Банско – Георги Икономов, Асен Кирицов – зам.кмет, Негово превъзходителство Марян Гьорчев – посланик на Република Северна Македония, Димитър Христов – директор в Съюза на българските писатели, Николай Стоянов – писател, както и художникът оформител на всичките издадени книги на Константин Икономов – проф. Кирил Гогов.
Като част от ЛЕТНИТЕ ТЕАТРАЛНИ ПРАЗНИЦИ, този рецитал беше един истински подарък за душата, една емоция, която, в забързаното ежедневие, имахме нужда да изпитаме.
“Пшеницата се кръстосва със всичко,
със сълзи, с пот, с обичта ни…
…Хлябът кове съдбата на хората,
радва деня им и убива умората…”
Една разходка в поле с есенни жита!житница

 

 

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *