България

КОД ЗИМА: Снеговалежите спират, студът остава

В началото на следващата седмица температурите падат до -12 градуса

Валежите от сняг започват да спират. Най-късно това ще стане в южните райони и конкретно Рило-Родопската област. Там ще превалява през нощта и утре сутринта. Вятърът остава силен на изток, но в хода на деня неговата скорост ще намалява. Снежната покривка утре сутринта ще е най-значителна в района на Бяла Слатина, в Берковишкия, Тетевенския, Троянския и Габровския Балкан, Рила, Пирин и Западните Родопи.

Предупрежденията за опасно време – снеговалежи в Северна България, сняг и вятър в Южна България. Опасността е за образуването на виелици и снегонавявания.

Температурите остават в интервала минус 3 – 2 градуса. Най-студено се очаква да е в крайните западни райони, където термометрите ще показват отрицателни стойности през целия ден.

Южно от нас се развиват поредица от циклони, които се движат през Адриатика, Континентална Гърция към Турция, Черно море и Украйна. В неделя обаче очакваме нова порция валежи с нахлуването на студен въздух от север. През почивните дни времето за кратко ще се стабилизира с разкъсването на облачността от запад на изток. В неделя – отново сняг, който този път ще обхване повече северната половина на страната. Температурите падат в събота срещу неделя с минимални стойности до минус 7. След това в началото на новата седмица термометрите ще покажат още по-ниски температури – до минус 12 – минус 16 градуса в западна България.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

 

Свързани новини

1 коментар

  1. Hi! Do you know if they make any plugins to safeguard against hackers?
    I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on.
    Any suggestions?

Вашият коментар