Общество

Кметът инж. Румен Томов ще награди децата с най-трогателните и оригинални писма от „Пощенската кутия на Дядо Коледа“ на 27 януари 2020г.

Кметът инж. Румен Томов ще награди децата с най-трогателните и оригинални писма от „Пощенската кутия на Дядо Коледа“ на 27 януари 2020г.

 Кметът на община Благоевград инж. Румен Томов ще награди  децата с най-трогателните и оригинални писма от „Пощенската кутия на Дядо Коледа“. Събитието ще се състои на 27.01.2020г., от 11.00ч., в зала № 5 на Община Благоевград.

В „ Пощенската кутия на Дядо Коледа“,  децата на Благоевград имаха възможност да пускат своите писма до Дядо Коледа от началото на декември до 10 януари 2019 година. Писмата бяха старателно селектирани и предоставени на комисия, която да определи най-атрактивните, запомнящите се и докосващи сърцето писма. След преглеждането на над 700 писма, комисията определи десетте най-оригинални. Наградата за авторите им е да получат желания от тях подарък от Дядо Коледа.

„Пощенската кутия на Дядо Коледа“  е една  инициатива на нашата община, която не само провокира децата на Благоевград да споделят с Белобрадия старец най-съкровените си желания, но и  начинание, което усмихва всички, приели предизвикателството да бъдат в ролята на Добрия старец.
От общо 700  писма светлееха не само детски мечти. Доста пораснали деца тази година също бяха пуснали своите писма.
Комисията доста се затрудни – от „ искам световен мир“ до „ искам възглавничка с формата на поничка“.
Тази година се открояваха  писмата, в които децата искаха от Дядо Коледа  да донесе на всички хора по света здраве,  надежда, радост. Трогваха думите, с които те изразяваха своята убеденост във всемогъществото на Добрия старец. Просто искаха той  да направи така, че да няма повече глад, болка, тъга. Да не се делят хората на бедни и богати.  Умиляваха и словата, с които малчуганите не искаха нищо за себе си, а за мама, за  децата от Дома за сирачета. Една малка фея вече се бе приготвила – чакаше само Дядо Коледа, за да може заедно да раздадат подаръците на хлапетата от Дома.

 

Комисията се убеди- най-чистите детски мечти чертаят пътека към светли и за нас, възрастните, дни! Защото децата на Благоевград имат сърца, пълни с  толкова много обич и светлина!

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *