ЗдравеРегионални

КМЕТА НА БЛАГОЕВГРАД ИНЖ.РУМЕН ТОМОВ ОТНОСНО ДЕЗИНФЕКЦИЯТА НА УЛИЦИТЕ И ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПЛОЩИ

По повод запитванията за дезинфекция на улиците и обществените площи в Благоевград заявявам, че такива вече са разпоредени, като с оглед метереологичната обстановка, те ще започнат след спиране на дъжда.
Искам да заявя най-отговорно, че по време на пандемия, когато ситуацията налага адекватни мерки и сериозна работа, най-неуместното е да се прави ПР от това, както се опитаха определени хора. Смятам, че в тази ситуация е добре да работим целенасочено, а не да шумим в медиите и да създваме допълнително отежняване и напрежение в обществото.
Действия по дезифенкциране на града вече са предприети и има конкретни разпореждания.
Според метеорологичните прогнози, се очаква до довечера дъждът да спре и тогава ще започне дезинфекцията, по предварително изготвеният график.
Общинска фирма „Биострой“ започва дезинфекция, като към водата в цистерните ще се добавя дезинфектант във връзка с разпоредените и предприети мерки от Общинския кризисен щаб.
Разпореждането за дезинфекция включва територията на целия град- парк Бачиново, центъра на града и всички квартали. Целият състав на общинското предприятие „Биострой“ е мобилизиран да изпълнява мерките на общинския оперативен щаб.
Със заповедта издадена вчера съм разпоредил, да се извършва четирикратна дезинфекция на автобусите на градския транспорт и спирките на масовия транспорт, всички общински сгради и районни администрации, като с приоритет са зоните за работа с граждани.
Поръчали сме и 4000 маски, които ще бъдат раздадени на всички служители на администрацията и служители на други общински предприятия, които ще продължат да работят по време на периода на карантина. Предвидено е да бъдат раздадени такива и на социално слабите и възрастни хора в града, които по една или друга причина, нямат възможност да се снабдят с предпазните маски.
Предстои още да се възложи на фирмите, които се занимават с обезпаразитяване на територията на община Благоевград, да обработят и дезинфекцират и зелените площи в града.
Утре, в 9 часа сутринта се събира Оперативния щаб, ще присъстват и представители на общинска фирма „Биострой“, за да се обсъдят и допълнителните мерки, които да бъдат предприети в следващите дни.

Тагове

Свързани новини

1 коментар

  1. You actually make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be actually something
    which I think I would never understand. It seems too complicated and very
    broad for me. I’m looking forward for your next post, I
    will try to get the hang of it!

Вашият коментар