МестаРегионални

Кмета Икономов се срещна с олимпийския медалист Иван Везьов

Колело много подаръци и куп изненади за Иван Везьов, олимпийският сребърен медалист, при срещата му с кмета Икономов

 С голяма радост и удовлетворение кметът Георги Икономов посрещна Иван Везьов, който развя флага на Банско и България в Абу Даби на Спешъл Олимпикс. В състезанието по лека атлетика, въпреки силната конкуренция, нашето момче заслужи сребърен медал в дисциплината дълъг скок от място.
Високото си постижение сребърният медалист посвети на своите съграждани, които подкрепиха мечтата му и благодари лично на Георги Икономов за съпричастността и най-вече за вярата на кмета в неговите способности.
Иван Везьов ще продължи да спортува и да поддържа форма с колелото, което получи като подарък от градоначалника.Иван Везьов
Сребърният медалист бе изненадан и с покана да се да се включи в една от тренировъчните групи по футбол и така стана първият почетен член със специални потребности на футболен клуб „Банско”!
В Световните летни игри Спешъл Олимпикс взеха участие над 7500 атлети с интелектуални затруднения от 192 държави от целия свят. Това прави успехът на Везьов още по-значим, а пътят към олимпийско злато вече е открит за младия банскалия.

 

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар