СвятТоп новини

Как ще се почива в Гърция през това лято

В случай на заразяване с COVID-19 по време на ваканцията, разходите по хоспитализиране се поемат от държавата

Световната организация по туризъм приветства гръцкия план за отваряне на туризма от средата на май и прикани и други страни да го приложат с цел безопасно пътуване и почивка. Гръцкият министър на туризма Харис Теохарис обяви план за рестарт на туризма от 14 май.

Според туроператорите вече са започнали активни резервации за туристическия сезон, както от европейските страни, така от САЩ и Русия.

Гръцкият план определя като условие за влизане и почивка в Гърция представяне на сертификат за имунизация, документ за наличие на антитела или отрицателен тест за коронавирус.

Избирателно на границата част от туристите ще бъдат тествани и с бърз тест. В случай на заразяване с COVID-19 по време на почивката на чужденците, разходите по хоспитализиране се поемат от Гърция, се посочва в условията за движение на туристи това лято.

В същото време приоритетно от началото на април ще се имунизират работещите в туризма.

istock

istockВ официално обръщение към гръцкото правителство Световната организация по туризма счита, че Атина има оптимален план за старт на сезона и приканва и други страни да го приложат.

Pariteni.bg

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар