БългарияТоп новини

И Милко Калайджиев с къща за ТАРИКАТИ

снимка:      flagman.bg

Проверките за къщите за гости застигнаха и Милко Калайджиев. Инспектори влязоха в къщата на фолк певеца в свилендградското село Мезек.

Къщата му е построена преди 4 години. “Гостите на “Калайджиевата къща” идват не само, за да се снимат с мен, но и заради язовира, който стопанисвам от 10 години. Там си хващат риба без никакви такси”, каза фолк певецът в ефира на “Здравей, България” по NOVA.

Той обясни, че има книга, в която си записва гостите, посетили къщата му за гости. Според него тази книга се проверява непрекъснато от полицията.

Калайджиевата къща
Калайджиевата къщаИзточник: kalaydjievhouse.com

“Не може да се стане богаташ от тази работа”, каза Калайджиев.

“През 2009 година взех земя под аренда на концесия. Имам и земи около Мезек. Моя приятелка ме посъветва да кандидатствам по тази програма за къща за гости. Реших да опитам и то взе, че се получи. Първият път не бях одобрен, но стана от втория. Започна се с голям заем. Много ходене по мъките”, каза фолк певецът, уточнявайки, че строителството на къщата е започнало през март и е приключило през септември.

Калайджиевата къща
Калайджиевата къщаИзточник: kalaydjievhouse.com

“Финансирането по програмата е 304 000 лв, имам и 120 000 лв. лично участие”, каза Милко Калайджиев.

Според него къщата му в село Мезек функционира като такава от деня, в който е създадена. “Обявена е във всички възможни сайтове за туризъм и за настаняване. Тенденциозното е, че съм аз”, каза той.

Калайджиевата къща
Калайджиевата къщаИзточник: kalaydjievhouse.com

Той уточни, че си има имот в Свиленград и няма намерение да живее в къщата за гости, “какво да правя тук”, попита той.

“Два пъти са ме проверявали досега. В началото ме проверяваха като “през сито”. С часове се проверяваше абсолютно всичко. Вчерашната проверка беше по документи. Днес продължават да ме проверяват документално, заедно с моята счетоводителка. Как да излезе нещо нередно, при положение, че за да я пусна минах през стотици проверки и институции”, коментира Калайджиев./vesti.bg

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *