БългарияТоп новини

Историческо посещение на Папа Франциск в България

новини от България

                                                                                                                 снимка:ЕПА/Бгнес

От 5 до 7 май 2019 година – историческо посещение на Папа Франциск в България. Той е папа от 13 март 2013 година и е първият папа от Новия свят, първият папа йезуит и първият папа от 1200 години с неевропейски корени.

Неговата политика е насочена към мира на земята, равенството между хората, справедливостта в съвременния свят“, сподели за Радио Благоевград доц. Дилян Николчев, преподавател в Богословския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. „ В това отношение той е доста активен, наричат го „Папа революционер“, „Тиха революция“, защото се опитва да реформира църквата, по-скоро да я доближи до древната църква или до тази църква, която е обединявала всички християни преди разделението.“, каза още доц. Николчев.Папа Франциск

Според него освен, че два дни България ще бъде в центъра на световните новини, другото голямо значение на посещението на папа Франциск у нас са „неговите упорити стъпки по отношение сближаването на християните, независимо дали са католициправославни или протестанти на една чисто социална плоскост. Той е радетел за едно такова по-близко сътрудничество вътре в самия християнски свят“.

 

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *