Регионални

Инж.Росица Димитрова, ВиК-Благоевград: Решение на водния проблем в Рибново има

Жителите на Рибново днес изказаха недоволство и протестираха, заради липсата на питейна вода от няколко . Причината – замръзнал и неподържан водопровод.

Управителят на ВиК Благоевград инженер Росица Димитрова заяви, че изграденото и влязло в експлоатация съоръжение, през 2012 година, е струвало 3 милиона лева, но за съжаление проектът е изпълнен некачествено.

ВиК дружеството  поема поддръжката на водопровода през 2016 година и то с големи компромиси и с много забележки.

Към момента големи участъци от зле изграденото съоръжение са замръзнали, тъй като са поставени само на 2 см под земята, поясни инж.  Димитрова. Тя призна, че дебитите на водоизточниците са силно намалели.

От вчера въведохме воден режим, но кметът на община Гърмен Минка Капитанова отказа да издаде заповед за въвеждане на режим, чрез който жителите в  двете зони на селото ще имат в  определени часове нормално водоподаване“, обясни инж. Димитрова.

По думите й решение на проблема има и то е в изграждането на ново трасе, част от втория етап на водния проект, по който се предвижда водохващане с много висок дебит и по-чиста вода.

Ангажиментът и отговорността е на община Гърмен, която от години бездейства и не довършва проекта, заяви управителят на ВиК-Благоевград инж. Росица Димитрова./БНР

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *