Регионални

Затварят цигарената фабрика в Благоевград

Затварят цигарената в Благоевград, научи „Хоризонт“. Ръководството на Булгартабак е дало срок от два дни на хората да подадат заявления за доброволно напускане , заявиха работещите.

. Вчера те са били уведомени, че фабриката се закрива и за тях е по-добре да поискат работодателят да ги освободи по чл. 331 от Кодекса на труда, тоест да напуснат доброволно. При тази ситуация съкратените ще получат между 4 и 5 брутни работни заплати, в зависимост от трудовия стаж, както и право да бъдат на борсата за четири месеца . В противен случай ще бъдат пуснати в принудителен неплатен отпуск, а след това фабриката спира работа окончателно.

През последните месеци дружеството е работило денонощно на максимални обороти, без спиране през почивните  дни, за да се изпълни в срок последната поръчка към клиенти на Булгартабак. Хората заявиха, че са  унизени и изтощени. Затова никой няма да се противопостави на съкращенията, с които се закрива и най- голямото предприятие в холдинга. Въпреки това те са уведомили синдикалните централи за ситуацията.

Според приватизационния договор Булгартабак има ангажимент да запази предмета на производство до 2021 година в България, но не е уточнено къде.

Източник : БНР

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *