Регионални

Заместник-кметът Зорница Кралева: Длъжни сме да  работим за безопасното сърфиране в интернет на децата

Новини от Благоевград

Заместник-кметът Зорница Кралева: Длъжни сме да  работим за безопасното сърфиране в интернет на децата

Заместник- кметът по европейски проекти и програми и председател на МКБТХ откри специализирано обучение за педагогически специалисти –педагогически съветници и психолози от региона, на тема „Интернет – безопасно пространство за децата и младежите в контекста на риска от попадане в трафик на хора”.

По време на срещата Зорница Кралева постави акцент върху това, че децата и непълнолетните са особено уязвима група и практиката показва, че ежедневно попадат в рискови ситуации онлайн, което ги поставя в риск от въвличане в трафик на хора. „Всички имаме деца и се грижим те да не пострадат. Разбира се, те имат уроци, от които да учат как да се предпазват,за целта използват и  Google ,но това не е достатъчно и сме длъжни да се включим в тяхното безопасно сърфиране.интернет безопасност В предвид възрастта на децата, особено в тийнеджърска възраст те се подлъгват много лесно и не знаят кой стои зад компютъра и кой е истинският човек, с когото те комуникират.  По тази причина се организира днешната среща, с цел подобряване координацията и сътрудничеството между възрастните между децата и възрастните, между родители, преподаватели, психолози“, каза в част от приветствието си заместник-кметът и председател на Местната комисия  за борба с трафика на хора- Зорница Кралева.

Лектори на събитието са  Антоанета Василева и Ралица Михайлова – експерти от Национален център за безопасен интернет и Асоциация „Родители”.

В рамките на обучението акцент е темата за рисковото поведение и новите фактори за въвличане на деца и млади хора в трафик на хора, как да надграждаме безопасното поведение на деца в интернет и как да привлечем родителите като наши партньори и да си взаимодействаме успешно с тях.

Педагогическите съветници и психолози се запознаха с най-актуалните тенденции в използването на интернет и дигиталните технологии сред децата.

Обучението се организира от Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ)-Благоевград, с подкрепата на Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ) и в партньорство с Община Благоевград и РУО- Благоевград.

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар