ЗонаМестаРегионалниТоп новини

Ето как КАТ Благоевград нарушават ЗДвП

Тази снимка е архивна,но показва точно какво не трябва да се прави

Днес след 14.00ч автомобил на КАТ Благоевград е спрял на островчето между двете активни платна при ЮЗУ-то на изхода за София.

Това е грубо нарушаване на ЗДвП т.к представлява голяма опасност някои служител на КАТ или някой водач на ППС да бъде блъснат от преминаващите автомобили от двете страни на това островче.

Първо върху обозначен”остров” с маркировка е забранено спирането на каквито и да е автомобили особенно мужду платна за движение на автомобили,или предполагаме само при авария.

Няма налично описание.
Тази снимка е автентична от днес 28.09.2022

Защо го правят служителите от КАТ ? Или от незнание,което говори за слаба професионална подготовка или от тарикатлък,за да може и от двете платна да спират коли,което е грубо нарушение .Защо?

Нека да отиграем едно спиране на пътно превозно средство независимо от ляво или от дясно. За да ви спрат униформеният трябва да пресече и двете активни платна за движение,което е предпоставка да го блъсне преминаващ автомобил.Случайно ако успее да ви спре и да дойде до спрелият вече автомобил едното от двете платна за движение вече е блокирано,което нее добре.Следващата стъпка ,трябва обратно служителят на КАТ и водача на спряното МПС да отидат до това малко шибано островче,което е пак предпоставка преминаващ автомобил да ги блъсне и двамата. И след като се извърши проверката вадача на спреният автомобил трябва обратно да пресече двете платна за да се качи в колота си,което за Н-ти път е предпоставка да го блъсне кола.

Няма налично описание.

Тази е автентична снимка от днес 28.09.2022

Това упражнение за времето през което са спрели служителите на КАТ ще извършат безброй такива “гимнастики” където на десетки шофьори ще бъде застрашен живота пресичайки двете пътни платна,а също така и живота на служителите на КАТ.

МОЛИМ ВИ НЕ ГО ПРАВЕТЕ ТОВА ШИБАНО НЕПРОФЕСИОНАЛНО СПИРАНЕ ЩЕ ПОСТРАДА НЯКОЙ ВОДАЧ ИЛИ СЛУЖИТЕЛ НА КАТ.

Имате ли началници,тези началници къде са?

Да се върнем на случая в Бургас. Двамата полицай,които загинаха,загинаха поради слаба професионална подготовка.Неможе с лек автомобил да препречваш пътя на бягащ автобус от закона.Нарушителят си е сложил главата в торбата,как си мислиш,че такъв може да бъде спрян. Това е все едно мравка да спре слон.Нямаш право да заставаш срещу бягащ автобус,защото това е сигурна гибел. Хич да не разбираш караш по автобуса и все някаде ще му свърши горивото,или пък да му спукаш гумите и т.н Малко ли филми поне сме гледали.

Умоляваме ви като спрете някаде да извършвате контрол правете го на безопасно място,и спирайте автомобилите само в посоката от към която сте спрели. Така гражданите ще видят,че не пречите,че си разбирате от работата и ще имате по-висок авторитет.

Ние вярваме,че в КАТ Благоевград има и професионалисти и отговорни служители.

Тази статия е написана,не за да се заяждаме,а ако можем поне малко от малко да предотвратим бъдещи инциденти поради грешки,които могат да бъдат предотвратени.

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар