МестаОбществоТоп новини

Евродепутатът Асим Адемов организира конкурс на тема: „Будителите на моя роден край, които трябва да помним“

Евродепутатът Асим Адемов организира конкурс на тема:

„Будителите на моя роден край, които трябва да помним“

Евродепутатът Асим Адемов, съвместно с РУО – Благоевград, организират конкурс за мултимедийна презентация по повод 1 ноември – Ден на народните будители. Темата на конкурса е: „Будителите на моя роден край, които трябва да помним“. В него могат да вземат участие ученици от 8 до 12 клас от област Благоевград.

Презентациите трябва да включват информация за живота и делото на народни будители от родния край на участниците – запознаване с тяхното дело за съхраняване на българския дух и идентичност, мястото им в европейското културно наследство, паметници и символи в региона, които са израз на почит и признателност към тяхното дело. Срокът за изпращане на презентациите е до 01.12.2019 г. /включително/. Жури от експерти ще оценява творбите в периода от 02.12.2019 до 15.12.2019 г.

Награждаването ще се извърши на тържествена церемония през месец януари 2020 г., като ще бъдат връчени три награди – голямата награда е посещение в Европейския парламент в Брюксел и две поощрителни награди.

Целта на конкурса е да насочи вниманието на учениците към историческата памет на личности от родния ни край, които са отдали своя живот за съхраняването на българския дух и идентичност, както и да се изложат важни факти и събития, които са значими за съхраняване на българския патриотизъм и приобщаване към европейските ценности. Младите хора да осъзнаят ролята на културното наследство за формиране на българщината.

Конкурсът е съвместен проект на Информационните офиси в България на евродепутата от ЕНП Асим Адемов –Благоевград, Бургас, Кърджали, Разград, Смолян и Сливен.

 

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар