МестаРегионални

Дядо Коледа се завърна в община Благоевград

 Дядо Коледа се върна в Благоевград

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности в Благоевград  Христина Шопова награди децата, написали  и пуснали най-оригиналните и трогателни писма в кутията на Дядо Коледа. Тази година в инициативата бяха написани над 2000 желания. Те бяха оценени от комисия в състав Силвия Спасова, Мария Демиревска, Соня Кацарска и Катя Низамова.

 

Заместник-кметът Христина Шопова се превъплъти в добрия посланик и от името на кмета д-р Атанас Камбитов връчи подаръците и поздрави децата. „Няма да скрия, че се вълнувам, тъй като тази инициатива във времето се превърна в една от най-приятните, а така и започва много положително годината. Искам да благодаря на родителите, че подкрепят децата в това нещо. Всяка година писмата стават все повече и повече, комисията е затруднена, защото има вече много иновативни начини на писане на писма. Хубавото е това, че стимулираме децата наистина да изразят желанията “, каза заместник-кметът Христина Шопова. Тя пожела успешна година на децата и техните родители.

община Бл-д Дядо коледа

Сред най-трогателните писма се оказа това на малката Кари, която си пожела да замине на почивка със семейството си,  за да прекарат два дни заедно, без ежедневните ангажименти на родителите. В писмото си до Белобрадия старец, детето пише, че е спестило пари, които обаче се оказват недостатъчни за семейна почивка. Наричайки го „приятелю“, момиченцето моли Дядо Коледа за семейна почивка за четирима.

 

Белослава Малчева пък получи желаната от нея детска химична лаборатория. Георги Байрактарски, чието иновативно писмо бе записано на диск, пък получи мечтания телефон. Йона Янева получи интерактивно коте, Антонио Марулевски бе пожелал видео камера, Валери Димов декоративно зайче. Малкият Божидар получи товарен влак, а подаръкът за Йоана Георгиева бе пожеланата преносима колонка.  Боби Кючуков ще играе с ракета, а Костадин Любенов с робот.

Инициативата за писмата до Дядо Коледа е по идея на  кмета д-р Атанас Камбитов. Тя има за цел да насърчи въображението на малките жители на Благоевград, да ги насърчи да вярват в чудеса и да им покаже, че дори с едно писмо, съкровените желания могат да се сбъднат. С всяка година писмата, които се пускат в кутията на Дядо Коледа стават все по-многобройни.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *