Спорт

Държавно отборно първенство по плуване се провежда в Благоевград

Близо 500 деца от цяла България мерят сили в Държавно лично отборно първенство по плуване в Благоевград

Близо 500 плувци от клубове от цяла България ще вземат участие в Държавно лично отборно първенство по плуване „Деца“ в Благоевград. Турнирът ще се проведе от 5 до 7 юли в закрития плувен басейн на СК „Пирин“ – Благоевград. В него ще вземат участие плувни надежди, родени 2007 и 2008 г.  Официалното начало ще бъде поставено в 17.00 часа в петък.

Турнирът е част от вътрешния календар на Българската федерация по плувни спортове, а съорганизатори на събитието са Община Благоевград, Спортен комплекс „Пирин“.

Държавното лично отборно първенство за деца е едно от  състезанията от висок ранг, които се провеждат  в Благоевград. През месец март тази година, Благоевград бе домакин и на Международен турнир по плуване „Пирин-Благоевград“, в който участие взеха 660 деца от страната и чужбина.Плуване

Плувният басейн, в който се провеждат състезанията, се намира в Спортен комплекс „Пирин“ . Той бе открит в края на 2015 година, в резултат на целенасочената политика, водена от  кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, за подкрепа и развитие на спорта в града. Съоръжението отговаря на всички изисквания за провеждане на национални и международни турнири.  Басейнът е с размери 50X25.

 

 

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *