Общество

ДТС И ТК „МЛАДОСТ” – С. ГОРНО ДРАГЛИЩЕ ВЗЕ УЧАСТИЕ В МЕЖДУНАРОДЕН ФОЛКЛОРЕН ТАНЦОВ ФЕСТИВАЛ В  ЧАНАККАЛЕ, ТУРЦИЯ.

ДТС И ТК „МЛАДОСТ” – С. ГОРНО ДРАГЛИЩЕ ВЗЕ УЧАСТИЕ В МЕЖДУНАРОДЕН ФОЛКЛОРЕН ТАНЦОВ ФЕСТИВАЛ В
ЧАНАККАЛЕ, ТУРЦИЯ.

Детският фолклорен танцов състав и ТК „Младост” при НЧ „Слънце-1938”,
с. Горно Драглище се завърна от Чанаккале, Турция, където взеха участие във „ІІ МЕЖДУНАРОДЕН ФОЛКЛОРЕН ТАНЦОВ ФЕСТИВАЛ –ЧАНАККАЛЕ ТРОЯ”
В културното събитие, което се проведе от 19 до 23 юли в 200-хилядния пристанищен град, се включиха 24 фолклорни състави с над 1200 танцьори от 14 европейски и азиатски държави. Освен представители на страната домакин и на България, сред тях бяха танцови формации от Украйна, Румъния, Молдова, Полша, Северен Кипър, Черна гора, Иран и др. Организатор на фестивала бе Международната организация за народни танци с подкрепата на Община Чанаккале и Община Кепез.
Заедно с останалите участници танцовите ни групи имаха две сценични изяви – в Чанаккале и Кепез, предшествани от дефилета по улиците на двата града. Нашите танцови групи плениха публиката с артистичните си изпълнения, с красивите си костюми и бяха възнаградени със заслужени аплодисменти. Най-малкият ни участник Георги Цирков е на 8 години, който беше и знаменосец на групата, а най-възрастната участничка Мария Пармакова на 77 години.
В свободното си време танцьорите ни разгледаха града, посещаваха плажа на Мраморно море и организирано се направи разходка с яхта.
Всички участници във фестивала, който нямаше конкурсен характер, получиха индивидуални сертификати за достойно представяне и плакети, които бяха връчени на ръководителите на фолклорните танцови състави от кмета на Кепез Бирол Арслан.

Снимка на Община Разлог/ Municipality of Razlog.
Снимка на Община Разлог/ Municipality of Razlog.
Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *