ОбществоТоп новини

ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР БЛАГОЕВГРАД С ТРИ НОМИНАЦИИ ЗА НАГРАДИ ИКАР 2020

Три номинации за НАЦИОНАЛНИ НАГРАДИ ИКАР 2020 за Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград и спектакъла ПОРТРЕТЪТ НА ДОРИАН ГРЕЙ

  Три номинации за националните награди ИКАР 2020 получи Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград за спектакъла ПОРТРЕТЪТ НА ДОРИАН ГРЕЙ, чийто режисьор е Стайко Мурджев.

За ролята на Дориан Грей в категория ВОДЕЩА МЪЖКА РОЛЯ е номиниран актьорът Севар Иванов. Той бе избран за ролята след съревнование с близо 70 кандидати на кастинг. Блестящата игра на Севар Иванов в  ролята на Дориан Грей, оставя без дъх зрителя. Неговите трансформации от невинен младеж до злодей, са съвършени.

За ролята на Базил Хоулърд в категория ПОДДЪРЖАЩА МЪЖКА РОЛЯ е номиниран актьорът Александър Хаджиангелов. Той стана част от екипа на спектакъла „Портретът на Дориан Грей” само няколко седмици преди премиерата. Хаджиангелов е носител на Аскеер 2011 за „Изгряваща звезда”, част е трупата на Младежки театър – София.

Номинация за АВТОРСКА МУЗИКА в спектакъла „Портретът на Дориан Грей” получи композиторът Петър Дундаков. За музиката в спектакъла той работи с впечатляващата оперна певица Вера Гиргинова.

Общо девет са номинациите за спектакли на режисьора на театъра Стайко Мурджев. Номинация в категория РЕЖИСУРА той получава за „Слава” от Питър Куилтър, Драматичен театър – Пловдив. Представленията „Портретът на Дориан Грей” в Драматичен театър – Благоевград, „Слава” в Драматичен театър – Пловдив и „Най-бързият часовник във вселената” в Театър 199, подреждат редица изявени имена в почти всички категории на номинациите за националните награди.

Номинациите за Наградата ИКАР 2020 обхващат всички спектакли, чиято премиера е била през календарната 2019-та година. Всички номинирани представления ще бъдат програмирани в рамките на ХV-тото издание на Софийския театрален салон през месец март, чието провеждане се случва с изключителната подкрепа на Столичната община и Министерството на културата.

На 27-ми март ще бъдат връчени 46-тите награди на Съюза на артистите. Това са и първите театрални награди в България, които са запазили своите традиции до днес.

Спектакълът „Портретът на Дориан Грей” се играе регулярно в столицата, на сцената на Театър „Азарян”, а билетите се изчерпват в рамките на няколко дни. В Благоевград ще бъде представен на 10 февруари от 19:00 часа.

 

 

 

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар