Общество

Дни на детското творчество в Благоевград

новини от Благоевград

Стотици деца разкриха своя талант и във втората вечер на фестивала „Дни на детското творчество“, който се организира за 13 поредна година от Община Благоевград.

Под ръководството на своите учители децата пресъздадоха богатството и многообразието на културата, фолклора и традициите на България.

Началникът на отдел „Образование” в Община Благоевград – Симона Митова, имаше честта да отличи децата. Тя поздрави от свое име и от името на кмета д-р Атанас Камбитов възпитаниците на всички детски градини на територията на общината. „Всички, които се представиха в двата дни на фестивала, сте класирани единодушно на първо място, тъй като сте положили много усилия и старание. Гордея се с най-талантливите деца на Благоевград, с нашите деца. Поклон пред труда на учителите и хореографите”, заяви Симона Митова. Тя връчи на директорите на всички детски градини купи и грамоти от името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов под бурните аплодисменти на децата и техните родители.Детско творчество

Малките и талантливи възпитаници на  ДГ „Усмивка“, ДГ №11 „Здравец“, ДГ №10 „Мак“, ДГ №3 „Детелини“, ДГ №2 „Света Богородица“ и ДГ „Синчец“ с изпълненията си на сцената в препълнената зала „Яворов” трогнаха до сълзи своите родители и развълнуваха всички присъстващи. Хлапетата разказаха с танци и песни интересни истории, патриотични разкази, вълшебни приказки. Със своите усмивки и талант превърнаха събитието в истински празник и за малки, и за големи. Музикално-танцовите пътешествия, цветните костюми и най-вече детските слънчеви лица плениха зрителите.

Вчера на сцената се изявиха възпитаниците на ДГ „Първи юни“, ДГ №4 „Роса“, ДГ №6 „Щастливо детство“, ДГ №12 „Алени Макове“, ДГ №8 „Вечерница“, ДГ „Детски свят“.

watermark

 

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *