СвятТоп новини

Днес официално ще бъде открита магистралата от българската граница до град Ниш, Сърбия.

Днес официално ще бъде открита магистралата от българската граница до град Ниш, Сърбия. Трасето е част от Общоевропейския транспортен коридор №10.

С пускането на новия участък приключва процесът по изграждането на автомагистралния път от Белград до българската граница.

На територията на България Коридор №10 продължава чрез основната пътна артерия I-8, която включва изграждащите се участъци – от ГКПП „Калотина“ до Драгоман (14,5 км) и от Драгоман до Сливница (16,98 км). Предвижда се строителните дейности да завършат в края на 2021 г.

До 1 декември пътуването по източната отсечка на Коридор 10 ще бъде безплатно, заяви президентът на Сърбия Александър Вучич, цитиран от Танюг.

Сърбия въвежда такса за пътя към Ниш

Общоевропейският транспортен коридор №10 осигурява пътна, железопътна и дигитална свързаност между България и Сърбия.

Премиерът Борисов е поканен на откриването от президента на Сърбия Александър Вучич. Откриването на сръбския автомагистрален участък ще се проведе на входа на тунел Банцарево, който се намира близо до Ниш.

“Честитя на гражданите новите почти 87 километра. Пристига и нашият български брат Бойко Борисов, а аз ще се обърна към него и на български”, каза Вучич преди откриването.

На гости на съседите – запознайте се с Белград

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. 

 

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *