България

Днес изтича гратисния период без глоби за винетките

Днес 15.01 изтича гратисният период без глоби на пътя заради проблемите с електронните винетки.
Министърът на регионалното развитие Петя Аврамова заяви, че вече в страната се продават електронни винетки и шофьори трябва да са с винетки
“Около 6000 са местата в България, където може да бъдат закупени електронни винетки. Вече няма никаква причина МПС да се движат без винетка”
Пред БНР председателят на Управителния съвет на Българското обединение на шофьорите Христо Радков каза, че санкциите са над 300 лева и призова шдфьорите да бъдат изрядни.
Дежурният телефон на сайта  работи  от понеделник до петък между 9 и 18ч
Вижте още

Извънредна сесия на Общинския съвет в Перник

Извънредна сесия на Общинския съвет ще се проведе в Перник. Заседанието се свиква заради оставката на управителя на заплашената от разпродажба заради дълг към НАП Специализирана болница за продължително лечение и рехабилитация. Болничният шеф д-р Венцислав Чунов депозира оставката си на 8 януари, изтъквайки лични мотиви. Пред журналисти обаче..

обновено на 15.01.19 в 10:07

Нормално проходими са пътищата в Югозападна България

Няма въведени ограничения за движението по пътищата в област Благоевград, информират от Областното пътно управление. Не са регистрирани и пътни произшествия. Пътищата в по-заснежените и заледени участъци са почистени и опесъчени. Няма ограничения за движение по републиканската пътна мрежа на територията на Област Кюстендил. Пътищата са..

публикувано на 15.01.19 в 09:57

Обсъждат бюджета на Кюстендил

Обществено обсъждане на бюджета на Община Кюстендил за 2019 година ще се състои днес от 17,30 часа, в залата на общината, съобщиха от общинската администрация. Препоръки и предложения могат да бъдат направени по време на публичното обсъждане. Прогнозната рамка на бюджета на Община Кюстендил за 2019 г. надхвърля 40 милиона лева, което е с..

публикувано на 15.01.19 в 09:47

Ограничават движението в тунел “Мало Бучино”

Днес от 10.30 до 13.30 ч. движението в тунел “Мало Бучино” на АМ “Струма” в посока Перник ще бъде ограничено поради оглед на осветителната система. Трафикът ще се осъществява двупосочно в тръбата за София, съобщават от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура”. От 13.30 до 16.30 ч. ще бъде ограничено движението в тръбата за София…

публикувано на 15.01.19 в 09:23

Агенцията по приватизация и следприватизационен контрол ще проверява Благоевград БТ

Повече от половината  работещи в Благоевград БТ са подписали заявленията за доброволно напускане срещу обезщетения от работодателя.  По кодекса на труда срокът е едноседмичен, но някои твърдят, че са били притискани да го направят  със заплахата, че могат да ги уволнят и при по-неблагоприятни условия. Междувременно стана ясно, че Агенцията по..

публикувано на 14.01.19 в 18:39

Кукери дариха средства за лечението на Йоана от Яворница

  Днес единствените кукери на територията на община Сандански от с. Петрово дариха събраните средства за лечението на Йоана от с. Яворница.  Всяка година на Ивановден по традиция, жители и гости на с. Петрово се обличат в носии и кукерски маски за да гонят злото. Тази година поп, кукери, доктори, булка и старци прогониха злото от домовете на..

публикувано на 14.01.19 в 18:29

В Радомир отбелязаха 141 години от освобождението на града

В Радомир отбелязаха 141 години от освобождението на града. Пред паметниците на Апостола на свободата Васил Левски, на спасителя на Самарското знаме- роденият в радомирско Никола Корчев, на възрожденския поборник архимандрит Зиновий Поппетров и пред паметната плоча на 25- та местни опълченци признателните поколения поднесоха венци и цветя.  При..

публикувано на 14.01.19 в 18:28
Тагове

Свързани новини

Вашият коментар