ЗдравеРегионални

“Ден на чая” -Трето ОУ гр.Гоце Делчев продължава с инициативите и през тази учебна седмица

„С топъл билков чай в ръка, гледайки красивия зимен пейзаж отвън… с приятели – атмосфера на уют и разбирателство“ – с тези думи може да се опише настроението на учениците в Трето ОУ през най-мразовития седмичен ден в Гоце Делчев.

„Инициативата за предоставяне на напълно безплатен билков чай на учениците от Трето ОУ вече се  превърна в традиция“ – коментират учителите.

От две години в училището се организират  т.нар. „Ден на чая“, в който всеки ученик, учител и родител можеше да получи безплатен билков чай. Заедно с това бе предоставяна информация за билките, ползата от употребата на екологичночисти продукти.

Ползата от инициативата е всички ученици да консумират полезни за здравето напитки вместо да употребяват продукти с високи на количества захари.

Безплатната напитка бе осигурена от фирмата, която се грижи за изхранването на учениците в Трето ОУ, за което всички са много благодарни. Разбира се, под контрола на медицинският специалист в училището.

„Зимна приказка отвън, добро настроение и топлина в сърцата, придружени със здравословна напитка“ – това е само един от приказните дни в Трето ОУ.

Трябва да отбележим също така,че учениците от  VII Б клас, предадоха събраните пластмасови капачки, който съвсем отговорно събираха по повод благотворителна кампания.

 

 

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *