Общество

ДЕН НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЕЗИЦИ В СУ-САТОВЧА

26.09.2019 – ДЕН НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЕЗИЦИ В СУ-САТОВЧА
Днес, 26.09.2019 г., в СУ-Сатовча се отбеляза Деня на Европейските езици под мотото: „Единни в многообразието“.
Всяка година на 26 септември, съветът на Европа и хиляди граждани по света празнуват деня на европейските езици, ден, в който се чества богатата мозайка от различните езици. Това многообразие допринася за обогатяването на езиковото и културното наследство.
Организаторите на мероприятията бяха учителите по чужди езици: г-жа Нели Коемджиева, г-н Ивайло Селяшки, г-жа Маруся Лозанова и г-жа Райка Славчева.
Празникът започна с химна на Европа, който звучеше в класните стаи и мултимедийна презентация във фоайето на училището.
Учениците бяха запознати с държавите-членки на Европейския съюз, хронологията на официалните езици, официалните азбуки, официалните вестници, програмите, даващи възможност за обучение в чужбина.
Целта на мероприятието бе да се насърчи изучаването на чужди езици в училището и да се популяризира богатото и езиково и културно разнообразие за повишаване нивото на многоезичност и междукултурно разбирателство.
Учениците работиха в различни ателиета: проучваха страните-членки на Европа и техните символи, брояха на различни европейски езици, писаха думи на различни езици, рецитираха стихотворения, пяха песни, попълваха въпроси, свързани с културното многообразие и др.
Този ден бе посветен на двата проекта по програма „Еразъм+“ – „Модерна и интерактивна класна стая чрез творчество и педагогически иновации“ на СУ-Сатовча и „Мултикултурно образование“ на Алианс Франсез, гр.Благоевград.

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *