България

Да подкрепим полицайте за случилото се в Казънлък ,и да неподкрепим полицайте от РПУ Сандански,РУ Симитли и 2 РПУ Благоевград

Широка дискусия се появи в обществото за и против подкрепата на действията на полицията за вчеращниият инцидент с гонките и стрелбата по водач,който грубо нарушава правилата за движение,и е създа опасност за другите водачи в движението.

Да ние от Места.БГ в тази ситуация твърдо заставаме в подкрепа на полицайте от Казанлък,който си свършиха работата както трябва.

——————————————————————————————————————

Но незастваме зад полицайте от Сандански,Симитли и 2 РПУ Благоевград,които погазват грубо закона.

През 2016г след подаден сигнал на 112 РПУ Сандански НЕспря Тир,който е създал предпоставка да тешка катастрофа в района на с.Градешница.Водача можеще да бъде с алкохол или дрогиран,ако го бяха спряли щяха да разбератат или да предотвратят евентуално друго ПТП.

През 2017 г. кварталният инспектор при 2 РПУ Благоевград отговарящ за квартал “Струмско” непожела да приеме жалба на гражданин за системен торомоз по телефона,забележете защото нямало заплахи за живота му. Трябваше въпросният гражданин да напише писмо до МВР София за да му обърнат внимание.

През 2020г след подаден сигнал на 112 ,че в района на “Полигона” затова,че лек автомобил прави тройно изпреварване,които е създал опасност за тежко ПТП,продиктуван е номера на автомобила и посоката му на движение.След това е подаден втори сигнал,че нарушителя се е отбил от главния път през Железница и кара към Симитли,органите не пресрещнаха и не спряха автомобила. Водача можеще да бъде с алкохол или дрогиран,ако го бяха спряли щяха да разбератат или да предотвратят евентуално друго ПТП.

Дебело трябва да подчертаем,че в това ведомство работат и много честни и отговорни служители на реда ,които заслужават уважение .

Добрее ,че искат увеличение на заплатите,но трябва отговорност и работа.

Някои полицейски участъци са се превърнали в статистическо бюро вместо да работят в името на хората.

Хората вече неподават жалби до МВР ,защото не им вярват,и по този начин полицията регистрира фалшив спад в престъпността.

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар