Регионални

Градоначалника на Разлог инж.Красимир Герчев извърши проверка на училищата в града

Във връзка с метеорологичните прогнози и застудяването , инж. Красимир Герчев извърши проверка на място на температурите в някой от училищата в град Разлог. Сградите на училищата са добре отоплени и в тях протича нормален учебен процес. Кметът е доволен от резултатите от приложените мерки за енергийна ефективност. По проект „Повишаване на енергийната ефективност на обществените сгради в град Разлог – сгради на образователната инфраструктура” освен топлинно изолиране на  външните стени са приложени пакети от енергоспестяващи мерки за подобряване на енергийните характеристики на сградите. Училищната мрежа разполага и с най-ново поколение кондезационни котли.

В СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“ е направен и ремонт на системата, която отоплява басейна и планът на ръководството е през месец март той да отвори врати. В Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство продължава работата по прилагане на мерките за енергийна ефективност.  Доставени са нови машини, които правят учебния процес по-лесен и добър.

Изпълнението на проекта довело до достигане на по-висок клас на енергопотребление в училищната мрежа. Много важно е, че прилагането на мерките за повишаване на енергийната ефективност доведе до намаляване на разходите за ел. енергия в училищата.  По-високо ниво на енергийна ефективност пряко допринесе за намаляване на крайното енергийно потребление и косвено за намаляване на емисиите на парникови газове в Разлог.“ Така коментира градоначалника на община Разлог инж. Красимир Герчев.

Изпълнението на този проект е продължение на  последователната политика на Община Разлог за инвестиции в образователната инфраструктура на гр.Разлог

 

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *