Спорт

Градоначалника на гр.Г.Делчев В.Москов се срещна с президента на Европейската федерация по минифутбол Борето Александров

новини Гоце Делчев

Градоначалника на община Гоце Делчев Владимир Москов се срещна с президента на Европейската федерация по мини футбол и председател на Българска асоциация Мини футбол – Борислав Александров. На срещата присъства и народният представител Богдан Боцев.
По време на срещата бяха обсъдени бъдещи съвместни инициативи за организиране на турнири на територията на общината. Целта е да се привлекат повече хора по спортните площадки и да се покаже, че футболът, макар и непрофесионален, може да бъде изключително атрактивен.
Мини футболът е най-масовият и динамичен спорт в България, Европа и Света в последните години. Той се практикува в свободното време от хора с различен социален статус, професия и интереси. Мини футболът е за всички – от най-добрите футболисти до любителите. Той е за тези, които обичат играта. Това е идеалният спорт, чрез който децата се запознават с особеностите на футбола и развиват техническите и тактическите си качества. Асоциацията има 20 регионални центъра, 850 отбора и над 20 000 състезатели.Минифутбол Гоце Делчев
Очакванията на общинското ръководство са, че след стъпването на Асоциацията на територията на Гоце Делчев, играещите мини футбол ще станат много повече, а отборите все по-атрактивни и добри.
Асоциацията по мини футбол е партньор на БФС и Министерството на младежта и спорта за развитие на футбола в свободното време и е член и съучредител на Европейската Мини Футболна Федерация.
Тагове

Свързани новини

2 Коментари

  1. Hey there! I’m at work surfing around your blog from my
    new iphone 4! Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your posts!

    Carry on the excellent work!

  2. Hey There. I found your blog using msn. This is an extremely well written article.

    I will be sure to bookmark it and return to read more of your useful info.
    Thanks for the post. I will definitely return.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *