ЗонаРегионални

Гай Дейвис потопи Благоевград в магията на блуса

Гай Дейвис потопи Благоевград в магията на блуса

 Легендарният Гай Дейвис завладя зрителите на фестивала „Blagoevgrad Blues&Jazz” с най-добрите си блус истории. Музикантът, който обикаля света с китара в ръка, очарова публиката в Благоевград с атрактивните си изпълнения. Световноизвестният блусар бе гвоздеят в програмата на втората фестивална вечер на “Blagoevgrad Blues&Jazz”. Блус историите на американския виртуоз докоснаха всички в препълнената зала „Орфей” в парк „Македония”. Гай Дейвис разкри със своята китара и глас магията на автентичния блус. Един от най-добрите представители на тази музика в последните години бе бурно аплодиран от зрителите. С участието си във фестивала, посветен на блуса и джаза, Гай Дейвис стана поредният световноизвестен музикант, който утвърждава високото ниво на музикалното събитие в Благоевград.Гай Дейвис

 

Втората фестивална вечер се оказа премиера на юбилейното турне на Васко Кръпката и „Подуене блус бенд”. Родният музикант и бандата му избраха Благоевград за начало на концертите си по повод 30-годишнината от създаването на групата. И тъй като Васко Кръпката се превърна в главен герой на „Blagoevgrad Blues&Jazz”, когото публиката познава, той и останалите от групата бяха поздравени от зрителите с „Happy birthday”. „Много ми е любим този фестивал. Чувствам се много щастлив тук”, каза развълнуваният музикант.

 

Кулминацията на вечерта обаче дойде със съвместните изпълнения на американския блусар Гай Дейвис, на Васко Кръпката и на „Подуене блус бенд”. Те предизвикаха бурните аплодисменти на зрителите, много от хората танцуваха в ритъма на блуса. Публиката върна няколко пъти на бис музикантите на сцената и ги аплодира бурно.

 

Фестивалът „Blagoevgrad Blues&Jazz” продължава тази вечер от 17 часа в зала „Орфей“, парк „Македония“. Жители и гости на Благоевград, любители на джаза, ще видят на сцената световноизвестния кавалджия Теодосий Спасов и виртуоза на китарата от Македония – Влатко Стефановски, триото на Живко Петров, великолепната певица Хилда Казасян в дует с Христо Йоцов, както и Биг бенд-Благоевград. Всички тези музикални звезди ще имат честта да закрият петото юбилейно издание на фестивала.

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *