Общество

В събота откриват лятното кино в парк “Рила”гр.Дупница

новини Дупница

Тази събота се открива лятното кино в барбекю-зоната на Парк “Рила”. В продължение на два месеца, Община Дупница ще прожектира някои от касовите филми напълно безплатно за жителите и гостите на града на големия екран. Кино под звездите се прожектира в Дупница вече 6-а година.

Откриването е на 13 юли от 21,30 часа с историческия екшън “Центурион”. Легендарният Девети легион навлиза на север в земите на жестокото племе на пиктите. Водени от генерал Вирилус (Доминик Уест„300”), римските воини имат за цел да убият лидера на врага Гурлаком. Неочаквано легионът попада в засада, подготвена от безмилостния враг.
В жестоката битка загиват  всички легионери, с изключение на седем, между които и центурионът Куинтас (Майкъл Фасбендър„300”). Генерал Вирилус е взет в плен. Сега седемте воини, начело с Куинтас, трябва да навлязат дълбоко във вражеска територия, за да спасят генерала си, щурмувайки лагера на пиктите…
Зрелищен исторически епос, комбинация между  „Крал Артур”, „300” и „Гладиатор”.

Следващата прожекция е на 17 юли с приключенския “Кралството на викингите”, а на 19 юли е комедията “Пълен т.шак” с участието на Джерард Бътлър, Холи Бери, Ричърд Гиър, Ума Търман и други.

. На 20-и юли е предвидено излъчването на култовата екшън-комедия “Дим да ни няма” с участието на Джеки Чан, Джони Ноксвил и други.

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *