БългарияЗонаТоп новини

В Македония в затвора влезнаха министри,а в България в затвора са кокошкарите

Кога ще стигнем македонците поне да му се невиди.

1.Никола Груевски, бивш премиер на Република Северна Македония, е осъден на 7 години затвор и глоба от 3500 евро за кражба на 1,3 милиона евро от касата на неговата партия ВМРО-ДПМНЕ, за да придобие тайно 11 декара в елитния квартал на Скопие Водно.

Обвинението е, че Груевски е присвоил парите в периода 2006-2012 година.

Осъден е и кумът на Груевски – Ристо Новачевски, на 2 години условно.БНР.

Никола Груевски, който през 2018 година избяга и получи политическо убежище в Унгария, има още две присъди в Скопие – 2 години за злоупотреба с власт и година и половина за подклаждане на насилие.

2.Бившата ръковидителка на спецпрокуратурата в Северна Македония Катица Янева е осъдена на 7 години лишаване от свобода заради злоупотреба с власт, предава македонското издание Telma. Боян Йовановски, който бе обвинен за пране на пари и приемане на средства за упражняване на натиск, бе осъден на 9 години затвор. Двамата бяха получили милион и половина евро от незаконна дейност.

3.Бившата министърка на вътрешните работи Гордана Янкулоска е в затвора “Идризово”, където излежава присъдата от четири години за купуването на блиндиран мерцедес в делото “Танк” на бившата Специална прокуратура, съобщава “Независен весник”. Янкулоска бе осъдена на шест години затвор, но Апелативният съд намали присъдата на четири години. За същия случай е осъден бившият премиер Никола Груевски на две години затвор, но той избяга в Унгария няколко дни преди да се окаже зад решетките, напомня изданието.

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар