Регионални

В Кресна ще се проведе Детски фолклорен фестивал “Веселяче”

новини Кресна

За дванадесети път на 1 и 2 юни 2019 г., в град Кресна, ще се проведе очакваният с много вълнение от децата в цялата страна Детски фолклорен фестивал “Веселяче”. За пореден път нашият град се превърне в истинска балканска столица на автентичния фолклор и детското певческо, танцуавално и музикално изкуство.

В рамките на конкурсната програма във “Веселяче” ще вземат участие детски и юношенски групи и индивидуални изпълнители от всички краища на България, а най-чакани ще бъдат изпълненията на нашите балкански приятели от Румъния, Гърция, Босна и Северна Македония.

Верни на традицията, организаторите са се постарали и тази година председател на журито отново да бъде голяма българска звезда,чиито творчески път и певческа кариера могат да служат за пример на младите участници в конкурса и ще ги вдъхновяват за нови творчески начинания.

След Етиен Леви, Орлин Горанов и Роси Кирилова, организаторите на Детски фолклорен фестивал “Веселяче”, 2019 г. – Община “Кресна” и Народно читалище “Култура – 1932 г.” с удовлетворение и гордост заявяват, че председател на тазгодишното жури на фестивала ще бъде славеят на българската шлагерна песен, неповторимата Маргарита Хранова ! Ð’еселяче

Скъпи приятели от близо и далеч,

Заповядайте в Кресна на 1 и 2 юни 2019 г. (събота и неделя), за да станете съпричастни на неповторими мигове, оцветени с пъстрите багри на народните носии на балканските народи и фолклорната магия, родена от изпълненията на нашите многобройни талантливи участници. Каним ви и на “Балканско веселие”, което ще започне в 20:00 часа на 1.06.2019 г.

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *