Регионални

В Дупнишкия квартал”Бистрица” претстоят още СМР

Вторият етап на ремонтните дейности, които предстоят в жк.Бистрица бе презентиран днес в заседателната зала на Община Дупница. Пред домоуправителите, чийто блоковет ще бъдат най-вече засегнати от дейностите, предвидените ремонти по надземната инфраструктура бяха презентирани от ландш.арх.Григор Перчеклийски и ландш.арх. Десислав Евлогиев. На представянето бяха още кметът инж.Методи Чимев, Началникът на отдел “Инфраструктурни проекти и обществени поръчки” Милена Йорданова, зам.кметът Крум Милев, Председателят на ОбС Емил Гущеров.
“Стойността на проекта е в размер на 1,1 млн.лева от одобрената “Инвестиционна програма” на Община Дупница и е продължение на мащабния проект в жк.Бистрица. Както знаете, до сега там са инвестирани около 10 млн.лв за цялостна подмяна на канализацията и водопровода, както и за първия етап от надземната инфраструктура. Идеята на срещата е както да запознаем Вас, а вие вашите съседи за дейностите, които предвиждаме. Тъй като предстои подаване на проектното предложение, трябва да чуем и вас, защото вие живеете там и най-добре можете да съдействате. Използвам възможността да благодаря още веднъж за проявеното огромно търпение при ремонтните дейности, но знаете как е. Дори само банята да си ремонтирате у дома, целият апартамент става строителна площадка”, коментира инж.Чимев. “Има един терен в горната част на квартала, за който арх.наместник отец Георги Паликарски има намерение да се изгради църковен храм, но на този етап движение няма. Ако има развитие – добре, ако ли няма – ще го облагородим като парково пространство”, отговори на въпрос от дупничанка инж.Чимев. Над 10 въпроса бяха поставени от живущите.
“Общо 6 броя детски площадки групирани по две ще бъдат изградени в три от районите на квартала за деца до 3 години и до 12 години в Урегулиран поземлен имот (УПИ) 218, 220 и 221. Алеи, детски кътове и зони за отдих, озеленяване и междублокови пространства са основните акценти”, обобщи Перчеклийски.
Живущите оцениха положително всичко направено до момента в квартала, но поставиха и други въпроси. Сред повдигнатите питания бяха за решаване на проблема с миризма от канализацията, за обособяване на специални съдове, в които да се изхвърля отпадъкът от печките на твърдо гориво, спортни места за младежите, сигнали за превръщането на зелени площи в градини, останали незаконни гаражни клетки и др. “Приветствам, разбира се, всяко желание на живущите в блок да си облагородяват зелените площи пред входовете. Но нека го правим гледайки в една посока. Домоуправителят да дойде, да посочи какво искат със съседите си да се направи като цветя, озеленяване… разбира се, че ще съдействаме. Забележки има и ще има. Както казах, това не е голям, а огромен проект. Така че, имате ли забележки, предложения, идеи – входирайте ги в Общината, за да си бъдем взаимно полезни. По-тежката част от проекта вече мина. Поетапно ще бъдат изцяло обновени всички кътчета на квартала”, каза още инж.Чимев.
Показани бяха по-големите УПИ-та, които ще бъдат ремонтирани, и където ще има най-съществена промяна.
УПИ 218 включва следните блокове – 3, 5, 7 и 6 (или известен още и като 112)
УПИ 221- бл.49, 50, 51, 52, 53 и 54
УПИ 220- бл.62, 63, 64, 65, 66, 72, 73
УПИ 201 – бл.8, 9 и 10
Тагове

Свързани новини

1 коментар

  1. Hello, its good piece of writing concerning media print, we all understand media is a great source of data.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *